Voorlichting
07-07-2017

VanDrie Group verheugt over handelsakkoord met Japan

EU-akkoord met Japan biedt kansen voor kalfsvleesafzet.


Het handelsverdrag dat de Europese Unie (EU) deze week met Japan is overeengekomen biedt kansen voor de afzet van Nederlands kalfsvlees. Het omvangrijke handelsverdrag regelt onder meer dat de hoge invoerheffingen van 38,5% worden teruggebracht naar 9%. De VanDrie Group, wereldmarktleider in kalfsvlees, (kalver)voeders en kalfsvellen, ziet het handelsakkoord als een grote kans om zijn positie in Azië te versterken. 

Henny Swinkels (Director Corporate Affairs): “In 2012 zijn de onderhandelingen tussen de EU en Japan gestart. In 2013 opende Japan de markt voor Nederlands kalfsvlees. Onze export werd echter belemmerd door de hoge importtarieven. Dankzij het handelsakkoord wordt deze belemmering weggenomen.”

Hij vervolgt: “Grote dank zijn wij verschuldigd aan Phil Hogan (Eurocommissaris van Landbouw en Plattelandsontwikkeling) en zijn team. Zij hebben de belangen van onze sector in de onderhandelingen verdedigd. Een sterk Europa waarin ondernemingszin wordt ondersteund, is van vitaal belang voor de mondiaal exporterende Nederlandse kalversector. Ik ben blij met de steun vanuit de EU. Dit is noodzakelijk om de afzetkansen van kalfsvlees te vergroten.”

De VanDrie Group voorziet dat het handelsakkoord niet alleen leidt tot extra afzetmogelijkheden in Japan, maar verwacht dat het ook effect zal hebben op andere Aziatische landen. 

Swinkels: “Het handelsakkoord met Japan spreekt vertrouwen uit. Ons kwaliteitsproduct wordt gewaardeerd. Wij verwachten dat het vertrouwen aanstekelijk werkt en dat andere Aziatische landen op het akkoord zullen inspelen. Wij richten ons daarbij vooral op China. Op dit moment is het voor ons nog niet mogelijk om onze producten af te zetten op de Chinese markt. Wij zien het akkoord als kans om onze positie in Azië te versterken. We werken daar samen met de EU en onze Nederlandse overheden hard aan.”  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding