Voorlichting
14-09-2017

Kwaliteit door Tracking en Tracing

Onze afnemers moeten op de kwaliteit en veiligheid van onze kalfsvleesproducten vertrouwen. Wij bieden die garanties door ons kwaliteitssysteem Safety Guard. Safety Guard bevat strenge regels voor voedselveiligheid, dierenwelzijn, verantwoord antibioticagebruik en milieubeheer in de gehele productieketen.


De ruggengraat van Safety Guard vormt het tracking & tracingsysteem. Alles wordt geregistreerd bij de VanDrie Group. Aan de hand van het individuele id- of oornummer van het kalf worden alle gegevens gekoppeld die in verschillende stadia van het productieproces

zijn verzameld. Denk hierbij aan het oornummer van de moeder, de geboortedatum van het kalf, raskenmerken, land van herkomst, plaats van de houderij, het gebruikte voerpakket, alle leveringen van kalvermelk en de individuele grondstoffen.

Het kalf en later het vlees zijn altijd traceerbaar: we weten van ieder stukje vlees in onze

bedrijven waar het zich bevindt en wat de bestemming is. Van ieder individueel kalf weten we al voor de slacht welk onderdeel naar welke klant gaat. Dit kan omdat de VanDrie Group als enige integrale producent in de vleessector de hele keten in eigen hand heeft en daardoor regie voert over de logistiek.

Het tracking & tracingsysteem draagt bij aan kwaliteit. In het voerpakket zitten veel verschillende grondstoffen. Iedere individuele grondstof die een kalf eet, heeft effect op de uiteindelijke kwaliteit van het vlees. Met de historische gegevens kunnen we precies zien wat de invloed is op smaak en bewaarbaarheid. Dit vergemakkelijkt kwaliteitssturing en stelt ons in staat om snel in te spelen op klantwensen.  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding