Voorlichting
25-01-2022

Dit is wie we zijn: Aniko Kover

Bij de VanDrie Group werken mensen van allerlei achtergronden, uit allerlei landen. Die diversiteit geeft ons bedrijf glans. Wij vinden dit waardevol. We laten graag zien wie de mensen achter de VanDrie Group zijn!


Elke ochtend rinkelt om vijf uur de wekker op het nachtkastje van Aniko Kover. En  zonder uitzondering staat zij fluitend naast het bed, popelend om naar ‘haar’ Ekro te gaan. Vanaf de megakattenrots wuift Minalou haar na. ‘Ik was de eerste buitenlandse werknemer én de eerste vrouw bij onze afdeling’, vertelt ze trots.  

het werk is uitdagend en afwisselend. – Aniko Kover

Vanuit Dunaújváros, een stad in centraal-Hongarije, googelde de avontuurlijke Aniko, toen 21 jaar, op internationale vacatures. In Nederland kon ze aan de slag bij een vleesverwerkend bedrijf in Meppel, waarna ze via een omzwerving in Druten met haar ervaring terecht kon in de kalverslachterij in Apeldoorn. Haar man Ferenc werkt ook bij Ekro. Inmiddels is Aniko gepromoveerd tot floormanager van de ‘Witte Hal’. ‘Het is er superschoon en netjes’, zegt ze. ‘En het werk is uitdagend en afwisselend.’ De Hongaarse is in het bezit van een talenknobbel en een goed luisterend oor. Ze praat bijzonder goed Nederlands, ook met haar Hongaarse collega’s, en communiceert op een rustige, duidelijke manier, met de nodige humor. Ook buiten het werk staat ze haar mannetje. Als sportvisser speurt ze de wateren van Apeldoorn en omstreken af op steur en karper. Aniko’s droom? ‘Een opleiding volgen. Om nóg beter Nederlands te leren.’ 

Over Ekro
“When you ask for veal we serve a concept”, dat is het uitgangspunt van Ekro. Het Apeldoornse bedrijf levert kalfsvlees over de gehele wereld – of dit nu technische delen of keukenklare consumentenproducten zijn. Ekro is de grootste kalfsvleesverwerker ter wereld en wil voorop lopen om haar gewaardeerde positie te behouden. 

Werken bij VanDrie Group
Benieuwd naar functies en mogelijkheden bij Ekro en de VanDrie Group? Bezoek onze website https://werkenbij.vandriegroup.com/ voor een actueel aanbod van uitdagende banen en stages bij de VanDrie Group. Vergeet je niet aan te melden voor de Job Alert, zo hoor je als eerste van nieuwe vacatures bij onze bedrijven!  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding