Voorlichting
19-12-2017

Directeur-Generaal ministerie LNV bezoekt VanDrie Group

Op vrijdag 15 december jl. bracht Directeur-Generaal Agro en Natuur van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), mevrouw Marjolijn Sonnema, een bezoek aan de VanDrie Group. Het werkbezoek vond plaats bij het dochterbedrijf Ekro in Apeldoorn.


Tijdens het werkbezoek is volop gediscussierd over onderwerpen die voor de VanDrie Group van belang zijn zoals: voedselveiligheid, dierenwelzijn en transparantie in de keten. Sonnema bezocht ook de diverse slachterijafdelingen van Ekro. Dit op de drukste dag van het jaar voor het bedrijf. Met de kerstdagen in aantocht piekte de productie van Ekro.

Henny Swinkels (Director Corporate Affairs VanDrie Group) was samen met Vincent Geven (Director Operations Ekro) gastheer. Swinkels: “Goed, constructief contact met het ministerie van LNV is voor ons bedrijf belangrijk. De Nederlandse agrosector heeft volop uitdagingen op het gebied van klimaat en milieu. Denk aan het terugdringen van de CO2-uitstoot om te voldoen aan het Parijse klimaatakkoord. Ook de VanDrie Group moet antwoord geven op die uitdagingen.”

Henny Swinkels vervolgt: “Wij zijn zelf aan zet bij de uitvoering van onze ambities. Toch hebben we steun en ruimte nodig van de overheid voor de ontwikkelingen die we willen maken. Het bezoek van de Directeur-Generaal versterkt het wederzijdse begrip en de inhoudelijke dialoog. Hier kunnen we 2018 met vertrouwen en ambitie mee in gaan.”  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding