Voorlichting
13-09-2021

Activisten bij Ekro gearresteerd


Zondagavond 12 september zijn activisten kalfsvleesproductiebedrijf Ekro, onderdeel van de VanDrie Group, in Apeldoorn binnengevallen. De activisten hebben zich vervolgens in productieruimten vastgeketend. Door adequaat politieoptreden zijn in de vroege ochtend van 13 september alle 82 activisten ordentelijk uit het bedrijf verwijderd en gearresteerd. Ekro heeft aangifte gedaan. De activisten bestaan uit een groep internationale personen met anarchistisch karakter die anti-landbouwhuisdieren zijn.

“Het ligt in onze natuur om genuanceerd en constructief gesprekken te voeren, ook met personen die een andere visie hebben. Deze bezetting druist in tegen alles wat wij normaal en redelijk vinden. Het is ongehoord onbeschoft en totaal misdadig”, aldus de woordvoerder van de VanDrie Group.

Ekro heeft het gehele bedrijf geïnspecteerd. Op schade aan beveiligingspoorten en hekwerk na, lijkt aan de productieruimten of nog inpandig product geen beschadigingen te zijn toegebracht. Het bedrijf start deze ochtend de productie daarom ‘gewoon’ op.  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding